sidearea-image
Men Stories Borbély és Fodrászcikk termékek
Patkó u. 9. 2821 Gyermely, Magyarország
+36 30 700 9983
info@men-stories.hu
Kövess Minket!
KÖVESS MINKET!
Partnereinknek: Regisztráció | Bejelentkezés
 

PRAKTIKUS TANÁCSOK SZAKÁLLNÖVESZTÉSHEZ

Szakállnövesztés Kisokos

PRAKTIKUS TANÁCSOK SZAKÁLLNÖVESZTÉSHEZ

Remélhetőleg, hamarosan helyre áll a világ és visszatérhetünk ÉLETÜNKHÖZ!

Ha, viszont szeretnél meglepetést okozni ismerőseidnek, barátaidnak, vagy akár kollégáidnak, a  home office elmúltával, akkor ez egy jó lehetőség arra, hogy szakállt növessz!

Itt megtalálhatsz minden tippet, trükköt és terméket, amelyek segítségével a szakállnövesztés és szakállápolás gyerekjáték lesz. Ha első alkalommal döntesz a szakáll mellett, vagy már 20 éves „veteránnak” számítasz, akkor is itt megtalálod a magyarázatot arra vonatkozóan, hogy miként könnyítsd meg a szakállad növekedését és „karbantartását”!  A Men Stories BARBER termékei tökéletes partnerei minden stílusos, szakállas úriembernek!

Készíts egy tervet

Mielőtt meghozod a döntést, hogy növesztesz- akár csak borostát -, érdemes megválasztanod az arcformádhoz legjobban illő szakállfazont! Az általános szabály, hagyjuk, hogy a szakáll meglágyítsa a végpontokat és karaktert adjon az egyéniségünknek!

Gondold csak el, ha hosszúkás arcod van, akkor nem akarod jobban hangsúlyozni a tényt egy hosszú és keskeny szakállal. Ez lesz az első pont, amely a tekinteteket vonzza majd! Ehelyett szélesítened kell az arcod a jól megtervezett, stílusos oldal részekkel és az áll alatti rövidebb fazonnal! Az ellenkezőjét mondhatjuk egy szögletes, vagy kerekebb arc esetében. Lágyítsd meg az áll részen a precízen trimmelt oldalakkal és a hosszabbra hagyott fazonnal!

Legyél türelmes

Talán ezért is ez az időszak a legalkalmasabb a szakállnövesztésre, mert most nem nagyon kell rohannunk sehova!  A türelem azért fontos, mert nem szabad visszakoznunk, megijednünk, ha az első hetekben gyérebben, foltosan nő az arcszőrzetünk. A gondoskodás és az idő csodákra képes, csak ne kapkodj! A kezdeti nehézségek leküzdésében sokat tudnak segíteni a professzionális borbély termékek! A Men Stories repertoárjában megtalálható Barber Spray egy olyan termék, amely a tökéletes fertőtlenítés mellett a szőrnövekedés stimulálásában is segítségünkre lesz!

Folytasd az utat és kövesd a következő tippeket, hogy könnyebben átvészeld az első heteket…!

 

Borotváld a kontúrt

Növesztés és növesztés között is van különbség,

  • „magára hagyva” a növekedést – ez a módszer kerülendő
  • koordinált növesztés a stílus meghatározásával (a nyakon és az arcon lévő kontúrok kijelölésével)

Fontos, hogy határozzuk meg a szakáll formáját már az első hetekben!  A kontúr meghatározásával tudjuk „kordában tartani” a szőrszálak növekedésének irányát és fazonját!

Ami a nyaki kontúr meghatározását illeti, erre egy egyszerű módszer van: Tegyük egy, vagy két ujjunkat az ádámcsutka fölé, ez fogja meghatározni az alsó vonalat, majd egy képzeletbeli „U” alakzatot formálva határozzuk meg a fülek és az állkapocs vonalát

 

Segítség a koordinációban

Amint azt már fentebb is említettük, a professzionális termékek között számtalan olyat találsz, amely segíti és támogatja a szakáll növesztését, ápolását. A Men Stories kínálatában, az alábbi termékek lesznek a segítségedre:

  • Men Stories Barber Spray – A mentol mikro-molekuláinak köszönhetően tökéletesen fertőtleníti a szakállat, miközben stimuláló hatással bír és aktiválja a szőrzet újranövekedését!
  • Men Stories Barber Shampoo – Gazdag formulája kényezteti és ápolja a bőrt és a szakállat. Az aloe vera nyugtató, gyógyító, hidratáló, regeneráló és mélytisztító hatású. A lótuszvirág antioxidáns, mélytisztító és nyugtató tulajdonságú.
  • Men Stories Barber Serum – A legkülönlegesebb három olajnak köszönhetjük, hogy táplálja, volumenizálja és megerősíti a szakállat, hogy az különlegesen fényes és puha maradjon.

Folyamatosan nyírd

Hasonlóan a hajvágáshoz, a szakállat is formázni és nyírni kell! Kevésbé a rétegezésről, inkább az alakításról, a kívánt forma meghatározásáról szól. Olyan nincs, hogy minden szőrszál azonos hosszúságúra nőjön, ezért, ha nem akarsz úgy kinézni, mint Robin Williams a Jumanji-ban, akkor folyamatosan formáznod, nyírnod kell arcod büszkeségét!

Használj kondicionáló termékeket

A kondicionálás fontos, hogy szakállad lágy és „viszketésmentes” legyen, illetve partnered bőre se „lángoljon” állandóan! Ezek elkerülése végett kondicionáld szakálladat. Több féle textúrájú termékkel végezhetjük ezt a folyamatot, legyen az olaj, balzsam, vagy krém, mindegyik fajtával célt érhetünk!

Masszírozd a kondicionálót a szőrzetbe – korai stádiumba is – , hogy a szőrszálak lágyak és egészségesek maradjanak. (Ez a fájdalommentes borotválkozást is garantálja majd, ha eljön az ideje.)

 

Tartsd be a napi rutint

Ez egy fontos momentum, különösen a hosszabb szakáll esetén! A nap végén történő tisztítás az egyik elengedhetetlen rutin, hiszen ez elősegíti a bőrben termelt természetes olajok eloszlatását, amelyek egyébként a szőrszálak alján gyűlnek össze, és csak lokálisan ott táplálnak. Stimulálni tudjuk a szőrzet egészséges növekedését, táplálását, így elkerülve a szőrszálak töredezését. (Ezenkívül, gondoskodj a fent említett kondicionálásról, zuhanyozás/ tisztítás után minden reggel, amikor a természetes olajok kiegészítésre szorulnak.) A szakállkefe, vagy fésű segítségével jól eloszlathatod az ápolókat és szépen formázhatod is arcszőrzetedet!

A Men Stories csapata összeállított egy profi szettet, amelyben benne van minden olyan „kincs”, ami a szakállnövesztés folyamán is segítségedre lehet!

Men Stories Barber Box

Válassz saját stílust és próbálj ki újakat

Az elképzelt és kiválasztott szakállstílusod már meg van, még néhány „finomság” és meg is van az új külsőd. Egy jól választott szakállal egy új emberré válhatsz, vagy felfrissítheted a rutinodat!

Az előző bejegyzésünkben már bemutattuk kedvenceinket, ahol Te is megtalálhatod a Neked legjobban tetszőket!

Üdvözlünk a szakállasok körében!

Ha, segítségre és szakmai tanácsra van szükséged, keresd fel bátran referencia szalonunkat, a Hair Doctor-t. (1072 Budapest, Dohány utca 39.), ahol a srácok készséggel állnak rendelkezésedre!

Forrás: itt